False awakening

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

false awakening[bewerken]

Een false awakening is een schijn ontwaken en staat erom bekend bedriegelijk echt te zijn. De ervaring van het schijn ontwaken kan zich zelfs meerdere keren achter elkaar voordoen, waarbij je dus steeds opnieuw denkt dat je d�t keer w�l wakker bent geworden. Tijdens een false awakening speel je in je hoofd/in een bepaalde dimensie een sc�ne af, maar dit blijkt niet stoffelijk te zijn.

De ervaring kan gevolgen hebben[bewerken]

De ervaring kan gevolgen hebben, maar deze zijn meestal onschuldig. Zo kun je je voornemen je droom op te schrijven en je schrijft het ook op in die 'false awakening dimensie', en in de 'wetenschap' het opgeschreven te hebben, laat je de herinnering aan de droom los. Wanneer je dan wel echt met je bewustzijn in je stoffelijke lichaam terugkomt, blijkt dat je de droom helemaal niet hebt opgeschreven en ben je, door het los laten van de herinnering (in de veronderstelling het opgeschreven te hebben), het meeste kwijt.

Als de false awakening ver 'doorgevoerd' wordt[bewerken]

Als de false awakening ver 'doorgevoerd' wordt, kan het gebeuren dat je stoffelijke lichaam gaat reageren terwijl je nog in bed ligt. Voorbeeld: je strekt je arm uit terwijl je nog op bed ligt, in de veronderstelling dat je opgestaan bent en nu aan de kraan draait omdat je dorst hebt.

Een false awakening kan een springplank zijn[bewerken]

Een false awakening kan een springplank zijn naar lucide dromen en bewuste uittredingen , als je tijdens de false awakening beseft waar je mee bezig bent, en je handelingen bewust astraal doorvoert.

Zie ook:
Uittreding