Meewerken
Meewerken aan de informatie op DIGWiki
Zoals je misschien al hebt gelezen, kan iedereen meewerken aan de DIGWiki. Lees deze pagina even door, en je weet precies hoe en wat.
Registreren
Je kan dingen wijzigen zonder je te hoeven registreren. Maar registreren is zowel handig voor jou als voor ons. Wij zien snel wie ergens bezig is, en jij krijgt credits voor je werk. Bovendien kan je je eigen pagina's goed in de gaten houden en snel zien wat er gaande is op DIGWiki. Je kan je registreren op de speciale registratie pagina. Verzin een gebruikersnaam en een wachtwoord (2x) en vul een geldig emailadres in. Vervolgens is het een kwestie van instructies volgen en tadaa, je bent ingelogged! Je kan aan de slag!
Inlezen
Je kan uiteraard, zoals al een paar keer is vermeld, zomaar aan de slag. Dus doe dat vooral! Toch, for the record, vind je hieronder een rijtje pagina's waar je ms wel wat aan hebt!
Schrijven!
- Wees helder en duidelijk
- Zorg dat je verhaal duidelijk is. Wat je ook schrijft, je schrijft in de eerste plaats voor mensen die het onderwerp niet of slecht kennen. Hou daar dus rekening mee. Zorg voor een goede structuur in je pagina's, dat kan je oa bereiken door gebruik te maken van de dubbele brackets om een moeilijk woord of vakjargon heen. Dan wordt het een linkje, en kunnen mensen doorklikken. Vooral bij pagina's met veel technische termen is dat handig. Het maakt dat niet uit of de pagina al bestaat of niet. Een niet bestaande pagina valt op door de rode kleur van de link. Iemand die weet wat het woord betekent, kan naar de pagina gaan en de definitie invullen en een nieuwe pagina maken. Door het gebruik van de dubbele haakjes moedig je mensen aan om mee te schrijven.
- Denk aan je spelling
- Perfect spellen kan niemand, ik ook niet. Maar probeer je pagina's een beetje te controleren op spel- en grammaticale fouten, en zorg voor duidelijke zinnen. Op deze pagina heeft Slarioux veel gebruik gemaakt van komma's om lange zinnen te scheiden. Als je denkt dat dat beter kan, erger je er dan niet aan, maar wijzig de tekst en herschrijf de zinnen. D?t is de hele kracht van een Wiki.
- Bronnen en referenties
- Zorg voor bronvermeldingen en referenties onderaan je pagina. Niet alle tekst die je op een pagina zet hoef je zelf te hebben geschreven, maar vermijdt altijd! materiaal waar copyright op berust. Mocht je een bepaalde website of een boek als referentie hebben gebruikt, aarzel niet en zet een lijstje boeken of websites onderaan je pagina.