Rudeonline

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Rudeonline is een internetgebruiker die claimt een nieuwe theorie te hebben ontdekt die de relativiteitstheorie vervangt en nieuwe inzichten over het heelal verschaft.

Geschiedenis[bewerken]

Rudeonline zette in juli 2004 zijn theorie op zijn persoonlijke website. Vervolgens vroeg hij op meerdere internetfora, zowel Nederlandse als internationale, aandacht voor deze theorie. Een tijd lang heeft hij onder de naam 'Vrijemening' gepost op het FOK!-forum. De theorie bleek zeer tegenstrijdig te zijn met de relativiteitstheorie, vandaar dat er kritiek kwam. Rudeonline verwerkte deze kritiek in zijn ideeën en paste zijn theorie aan, zodat het moeilijk is om te spreken over de theorie van Rudeonline. Eind 2005 besloot de WFL-crew om Rudeonlines theorie te bannen uit WFL, hierna is Rudeonline verder gegaan binnen TRU. Korte tijd later werden zijn bijdrages ook daar geweigerd, waarna hij zijn eigen forum gestart is. Op dit moment bezoekt Rudeonline nog regelmatig WFL om zijn theorie te promoten. Hij heeft echter het verbod om topics te openen, en om over zijn theorie te beginnen.

Overzicht van Rudeonlines theorie[bewerken]

Zoals hierboven al vermeld, is het lastig om te zeggen wat nou precies Rudeonlines theorie is. Toch zijn er enkele basispunten, die nauwelijks veranderen:

 • Deeltjes zonder massa (licht) staan stil in de ruimte.
 • Deeltjes met massa bewegen door de ruimte.
 • Bij hogere snelheden beweegt de tijd langzamer.
 • Lengtecontractie is een visueel effect.
 • Het heden is de rand van het heelal.

Naast deze punten heeft Rudeonline ook een duidelijke mening over de wetenschap:

 • Wetenschappers denken zelf niet na maar herhalen dingen uit boekjes.
 • Met wiskundige formules kun je alles bewijzen en deze heb je dus ook niet nodig.
 • Wetenschap is filosofie met wiskunde, dus omdat je wiskunde niet nodig hebt mag je alles bedenken wat je wil.

Grote ontdekkingen, zoals dat de aarde rond was, werden vroeger door niemand geloofd. Niemand gelooft Rudeonline nu, dus heeft hij een grote ontdekking, volgens zijn eigen filosofie. Hij vindt ook bevestiging in een poll, waarin zo'n 10% van de stemmers vond dat rudeonline misschien wel gelijk zou kunnen hebben. Dat 85% denkt dat Rudeonline sowieso geen gelijk heeft is voor hem van minder belang. Rudeonline heet ook een eigen weblog, of hij daar meer succes zal hebben blijft de grote vraag. Dat de meningen over de Relativiteitstheorie hier en daar verdeeld zijn, is in ieder geval wel reden voor discussie.

Kritiekpunten op Rudeonlines theorie[bewerken]

Rudeonlines theorie bevat weinig direct falsificeerbare punten. Toch zijn er punten waarop velen Rudeonlines theorie verwerpen:

 • Spiegels lijken onmogelijk in Rudeonlines theorie.
 • Rudeonlines theorie impliceert een stilstaande ether, terwijl experimenten dit ontkracht hebben.

De persoon Rudeonline heeft laten zien dat hij een gebrek aan elementaire kennis van wiskunde en natuurkunde bezit, door formules als 1+1=1 en 1m+1s=1m/s te gebruiken. Andere internetgebruikers hebben geprobeerd om Rudeonline te laten zien dat zijn theorie niet klopt, door middel van o.a. experimenten die Rudeonlines voorspellingen tegenspreken, tegenstrijdigheden binnen Rudeonlines theorie en predikaatlogica. Rudeonline is tot nu toe nog steeds overtuigd van zijn eigen gelijk. Hij hecht niet veel waarde aan bestaande literatuur over het onderwerp, omdat hij het slecht vindt om boeken na te praten en vindt dat iedereen zelf moet nadenken.

 • De essentie van Rudeonline nieuwe "theorieën" zijn terug te brengen tot zijn onkunde of onwil om juist om te gaan met elementaire rekenkunde. Rude ontkent dat 1+1=2 is, hij begrijpt niet dat 20 vierkante meter een zinvol begrip is, hij weigert op correcte wijze breuken op te tellen zoals 1/2 +1/3=5/6. Aangezien hij de basis-rekenkunde niet aanvaardt, aanvaardt hij de ganse hogere wiskunde niet, en bijgevolg alle gesofisticeerde theorieën die gebruik maken van wiskunde, en dus verwerpt hij ook de relativiteitstheorie. Maar in feite verwerpt hij alle theorien, alle wiskunde, alle fysica, alle chemie, alle bouwkunde,...
 • Rudeonline is niet consequent, zoals hier, waar een opsomming staat van keren waarin Rudeonline beweert dat bewegende klokker sneller gaan en een opsomming van keren waarin Rudeonline beweert dat bewegende klokken langzamer gaan.

Veel fokkers zijn bezig geweest om Rudeonline uit te leggen waarom hij het fout heeft, velen zijn daar ook weer mee opgehouden. Rudeonlines topics werden altijd wel drukbezocht, en vele forumgebruikers hebben hierdoor een hoop opgestoken over de relativiteitstheorie.

Vergelijking met de Relativiteitstheorie[bewerken]

Rudeonlines theorie verwerpt de relativiteitstheorie, maar maakt wel gebruik van resultaten van de relativiteitstheorie, zoals tijdsdilatie, als basis voor zijn theorie. Rudeonline verdedigt dit door te zeggen dat tijdsdilatie een gemeten feit is. Rudeonline benoemt zijn theorie soms als vervanging van de relativiteitstheorie, soms als uitbreiding op de relativiteitstheorie. De meeste kritiek van Rudeonline op de relativiteitstheorie is dat deze niet in staat zou zijn het heelal te beschrijven vanuit het oogpunt van een foton (iets wat Rudeonlines theorie wel zou kunnen), maar dit blijkt een misvatting te zijn die ontstaat door Rudeonlines foutieve interpretatie van de relativiteitstheorie. Hij houdt geen rekening met aparte systemen van beweging en versnellingen.

Desondanks is Rudeonline van mening dat zijn 'theorie' numeriek dezelfde resultaten zal geven als de relativiteitstheorie, zij het met een andere verklaring.[1]