OpenTTD Multiplayer

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inleiding[bewerken]

OpenTTD heeft de mogelijkheid tot online spelen via Internet of LAN. Kies in het hoofdmenu voor "Multiplayer", vul je naam rechtsboven in en kies voor "Netwerk" of "Internet."

Ttdmultiplayer.png

Als je op "Server zoeken" klikt krijg je een lijst te zien met beschikbare servers. De kolom "Naam" en "Spelers" spreken voor zich. De derde, naamloze, kolom bevat drie dingen: Als eerste al dan niet een slotje; of de server een wachtwoord heeft. Daarnaast staat een rood of groen rondje, indien het rondje groen is, is de versie van OpenTTD die de server draait compatibel met jouw versie. Je kan hier dus op spelen. Het icoontje rechts is soms een vlag met de nationaliteit van de server, meestal is deze niet ingesteld.


Hoe start ik zelf een server?[bewerken]

Je kunt vanuit een OpenTTD client een server starten, of je kunt met de -D switch een dedicated server starten. OpenTTD is vrij zuinig met bandbreedte en neemt ongeveer 1,2 kbyte/s per client in. Op een 128 kbit/s upload verbinding kun je dus nog een spel hosten met 8 spelers, wat tevens het maximum is.