OP/WikiFB

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
..
FOK!Wiki FB OP....

Dit is een korte introductie tot de Fok!wiki: 
[quote] Inleiding Vroeger was het zo, dat alle FAQ's en andere pagina's met tips en trucs door de modjes werden bijgehouden. Vanaf vandaag is dat niet meer zo. Althans, voor sommige subfora niet. Er draait namelijk op wiki.fok.nl een MediaWiki.

:? Wat is een MediaWiki? Tja, voor de mensen die het niet weten, hoe leg je dat het makkelijkst uit? Nou, misschien heb je weleens van de Wikipedia gehoord. De Wikipedia is een soort online encyclopedie die wordt bijgehouden door de bezoekers. Iedereen (dus ook jij, nu, op dit moment) kan erheen surfen, en lekker door de encyclopedie bladeren. De Wikipedia is zowiezo een goeie bron voor informatie over bijna alles. En zie je toevallig een fout? Je klikt gewoon op \"Wijzigen\" en je herstelt de fout. Op die manier wordt de Wikipedia langzaam maar zeker een hele grote, uitgebreide databank met informatie over vanalles en nog wat. Omdat elke bezoeker de informatie kan verbeteren wordt de inhoud van de Wikipedia alsmaar groter en nauwkeuriger. Op dit moment bevat de Engelse Wikipedia meer dan 500,000 artikelen, en de Nederlandse versie rond de 60,000 artikelen. MediaWiki is een soort Wikipedia, maar dan \"leeg\". Je download en installeeert MediaWiki op je website en je hebt een lege Wikipedia. Iedereen kan dan langzaam maar zeker de nieuwe Wiki uitbreiden.

:? En de FOK!Wiki dan? De FOK!Wiki is dus ook zo'n systeem. De FOK!Wiki is een nieuwe MediaWiki, pas deels gevuld. Daarom open ik ook dit topic, om er de aandacht op te vestigen en jullie er dus even heen te sturen :)

:? Wat is de bedoeling dan van FOK!Wiki? Op de lange termijn gaat de FOK!Wiki een flinke aanvullig of zelfs vervanging vormen op de verschillende FAQ's, zoals die van de Digital Corner of andere fora. Alle gegevens komen dan in de FOK!Wiki te staan, en iedereen die iets toe te voegen heeft aan een FAQ kan dat nu zelf doen. Of je wilt een nieuwe pagina maken? Een nieuwe artikel schrijven over PHP programmeren of over videobanden of wat dan ook? Dat kan allemaal, en zonder registratie of andere controle is iedereen in staat om zijn of haar digitale verhaal op de FOK!Wiki te zetten. Op die manier is de FAQ altijd up-to-date en praktisch foutloos.

o: Iedereen kan dus alles doen? Yep. Iedereen kan, zonder registratie, informatie toevoegen, verwijderen of verbeteren.

>:) En als ik nou alles weggooi? Je doet maar :). Omdat iedereen kan wijzigen, kan ook iedereen informatie terugzetten. Als jij een pagina verwijdert, staan er 100 andere mensen klaar om de informatie weer terug te zetten. Althans, nu nog niet zo veel, maar langzaam maar zeker meer natuurlijk. Zowiezo, mocht je het te bont maken (uit verveling of uit pesterij) zijn er natuurlijk meer maatregelen te nemen dan alleen de tekst weer terugzetten. Maar eigenlijk ben ik daar niet zo bang voor. Op Wikipedia gaat het ook goed, dus dan kunnen wij het ook.

:? Ok, wat verwacht je nou van ons? Ga eens een kijkje nemen op de FOK!Wiki, als je zin hebt, vul wat pagina's aan, of schrijf een nieuwe pagina. Er loopt bijvoorbeld in DIG een heleboel kennis rond. Het is jammer dat die kennis verloren gaat omdat mensen geen zin hebben om het in een topic te plaatsen, of om zichzelf constant te herhalen. Door iedereen toegang te geven tot een permanente databank hoop ik de kennis die in Digital Corner zit ook echt te benutten. Iedereen heeft er dan voordeel van. En zo kunnen alle fora en subsites hun data kwijt.

Ik vertrouw erop dat jullie allemaal genoeg verantwoordelijkheids gevoel hebben om hier mee om te kunnen gaan, en ik ben zeer benieuwd naar wat dit gaat opleveren. ^O^ [/quote]

En wat linkjes om af te sluiten:

[*][b][url=http://wiki.fok.nl]De FOK!Wiki[/url][/b]
[*][b][url=http://wiki.fok.nl/index.php/beheerders]Wiki Admins[/url][/b]
[*][b][url=http://forum.fok.nl/topic/985709]Het FOK!Wiki feedback topic deel 3[/url][/b](post hier al je vragen en commentaar)
[*][b][url=http://forum.fok.nl/topic/758990]Het FOK!Wiki feedback topic deel 2[/url][/b] vorig topic
[*][b][url=http://forum.fok.nl/topic/690855/1/50]Het FOK!Wiki feedback topic deel 1[/url][/b]
[*][b]De OP is [url=http://wiki.fok.nl/index.php/OP/WikiFB]hier[/url][/b] te vinden

..