Most Haunted

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Most Haunted[bewerken]

Wat is 'Most Haunted'?

Most Haunted is een Brits TV-programma, waarin een groep mensen bepaalde lokaties in en om Groot Brittanni� bezoeken waar diverse paranormale waarnemingen gedaan zijn. Geesten. Deze groep blijft 24 uur lang op deze lokatie en voeren enkele experimenten uit, met als doel contact te leggen met de aanwezige overleden zielen, en de verschijningen vast te leggen op band. Dit doen ze voor een groot gedeelte in het donker, met infra-rood camera's.


Wie zijn deze mensen?

De groep bestaat hoofdzakelijk uit een presentatrice, een spiritueel medium die op spiritueel niveau contact legt en zodoende over gebeurtenissen en entiteiten aldaar kan vertellen, en een historicus die het een en ander kan verifi�ren. Vaak loopt er nog een gast-medium mee om te zien of de doorgekomen informatie overeenkomt.

Daarnaast lopen er een producer mee, een para-psycholoog, een aantal camera mensen, geluidsmensen, etc. De rolverdeling is alleen in het begin te zien. Zodra de lichten uit gaan en men probeert contact te zoeken, eventueel in kleinere groepjes in meerdere ruimtes, wordt er door iedereen actief meegedaan, achter en v��r de camera's.


Waar bestaat het onderzoek uit?

Er worden niet altijd dezelfde experimenten gedaan in elke aflevering. Soms ervaart de crew op een lokatie al genoeg z�nder een bepaald experiment uit te voeren. Experimenten die wel regelmatig uitgevoerd worden zijn s�ances, trigger objects (om te zien of het na verloop van tijd uit zichzelf bewogen zou hebben), glaasje draaien, table tipping, of het contact zoeken door vragen 'in de lucht' te stellen. Uiteraard wordt er ook met meetapparatuur gewerkt, zoals een elektro-magnetisch veld (EMF) meter of temperatuurmeter.

De resultaten van de onderzoeken zijn erg uiteenlopend. De ervaringen bestaan meestal uit gevoel van aanraking, gefluister in oor, cold spots, gevoel van misselijkheid/warm/koud. Regelmatig hoort men geklop, die vaak lijken te reageren op gestelde vragen. Ook de bekende orbs zijn regelmatig te zien in beeld.


En komen ze ook wel eens buiten de UK dan?

Jawel. Ze zijn al tweemaal in een lokatie in Nederland geweest: Kasteel Doorwerth en kasteel Ammersoyen. Daarnaast zijn ze een tijdje in Amerika geweest, waar ze onder anderen de RMS Queen Mary hebben onderzocht.

Voor een compleet overzicht van de Most Haunted afleveringen kun je hier eens kijken.


Waar wordt het uitgezonden dan?

De Most Haunted afleveringen worden uitgezonden op de britse zender LivingTV. Ik weet niet of mensen binnen Nederland deze zender kunnen ontvangen via satelliet oid. De afleveringen worden ook gecaptured door onze Britse vrienden en zijn als je creatief bent her en der best te vinden.

Inmiddels is Most Haunted aan zijn achtste seizoen bezig. Elke aflevering duurt rond de 45 minuten. Regelmatig worden er LIVE uitzendingen gedaan, waarbij webcams worden ingezet zodat ook via de website van Most Haunted het een en ander te volgen is. Deze uitzendingen zijn meestal enkele uren lang.


Crap! Allemaal bullshit!

Wie zal het zeggen. De ene aflevering gebeurt er weinig tot niets, en moeten we het hebben van de informatie die het spirituele medium ons kan geven, en andere afleveringen staan bol van de gebeurtenissen. Of deze �cht zijn, moet iedereen voor zichzelf uitmaken.


Handige links[bewerken]