FMT Openingspost

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

[img]http://i41.tinypic.com/29njm9w.png[/img]
FOK! Movie Trivia (FMT) is een [url=http://forum.fok.nl/topicchain/278]topicreeks[/url], die ooit door [url=http://forum.fok.nl/user/profile/25301]Gorro[/url], [url=http://forum.fok.nl/topic/234383]eind 2002[/url], is begonnen.
Hij omschreef het spel toen als volgt: [i]Het is hier de bedoeling dat je een vraag stelt over een film en dat je mede-Fok!kers die gaan beantwoorden.[/i]
Heel simpel en leuk en nu, vele jaren later, spelen we het nog steeds. *O*

[me=][b]Hoe werkt het?[/b][/me]
[img]http://i39.tinypic.com/67moaa.png[/img]
[*]Een vraag is te herkennen aan de vetgedrukte tekst. Weet je het antwoord op de gestelde vraag uit je hoofd, zonder het op te zoeken en heb je tijd om een nieuw vraag te stellen en te onderhouden? Post dan het antwoord. ^O^
[*]Weet je het niet helemaal zeker? Post dan vooral je gok. Zo weet de vraagsteller ook dat er mensen aanwezig zijn en wie weet is het wel goed! 
[*]De vraagsteller bepaalt wat het goede antwoord is. Als er bevestigd is dat je antwoord goed is mag je de volgende, nieuwe vraag stellen.
[*]Wacht met het stellen van een nieuwe vraag totdat de punten aan je zijn toegekend. Ben je écht zeker van je zaak of bevestigt een andere speler dat je het goed hebt? Stel dan maar alvast een nieuwe vraag, dat houdt het tempo lekker hoog ^O^
[*]Als er een uur geen activiteit is van de vraagsteller, mag iemand een opstartvraag stellen. Het liefst niet een te moeilijke vraag, zodat er weer nieuwe vaart in het spel komt.

[b]Dubbele punten-topic[/b]
[*]Elke tiende topic is een dubbele punten topic. De vragen zullen dan wat creatiever, ingewikkelder en/ of uitgebreider zijn. Als je het goede antwoord weet verdien je 2 punten in dit topic.

De uitgebreide spelregels zijn terug te vinden op de [url=http://wiki.fok.nl/index.php/FMT_Regels]wikipagina[/url]

[u][b]Let op[/b][/u]: We spelen FMT om de parate filmkennis van elkaar te testen. We spelen dit niet om te kijken of je goed bent in het zoeken via google en imdb. Als er vermoedens zijn van opzoeken, dan wordt dit besproken in het [url=http://forum.fok.nl/topicchain/280]slowchat-topic[/url] en kan er besloten worden dat je al je punten kwijtraakt. [b][u]"You shall not OPZOEKEN!"[/u][/b]

[me=][b]FOK! Movie Trivia - Elke maand filmprijzen te winnen![/b][/me]
[img]http://i39.tinypic.com/67moaa.png[/img]
Aan het begin van elke maand wordt in een [url=http://forum.fok.nl/topicchain/7592]apart topic[/url] aangegeven welke prijzen er te winnen zijn die maand. In dat topic staat ook uitgelegd welke soorten winnaars er zullen zijn (bijv: de user met de meeste punten, een random puntenscoorder met minimaal 2 punten of de hoogst scorende nieuwe user).

Sinds het begin van FMT worden de behaalde punten bijgehouden in een puntenoverzicht. De actuele volledige stand, sinds het begin, per jaar en per maand, zijn terug te vinden op de [url=http://wiki.fok.nl/index.php/FMT_Puntenoverzicht]wikipagina[/url]

[me=][b]Is er nog meer rondom FMT naast deze topicreeks?[/b][/me]
[img]http://i39.tinypic.com/67moaa.png[/img]
[*]Er is een [url=http://forum.fok.nl/topicchain/280]slowchat topicreeks[/url] waar gezellig gepraat wordt over films, lopende vragen, relaties, het leven en alles wat we verder maar willen delen.
[*]Zo af en toe wordt er een [url=http://wiki.fok.nl/index.php/FMT_Meets]FMT Meet[/url] georganiseerd. We gaan dan naar de bioscoop, houden een filmnacht, gaan lekker eten/ drinken of doen mee aan film/pubquiz.
[*][url=http://forum.fok.nl/topicchain/2451]FOK! FMT Awards[/url]. Aan het eind van het jaar worden speciale awards bedacht en uitgereikt via een stemming aan users om waardering naar elkaar uit te spreken.
[*][url=http://wiki.fok.nl/index.php/FMT_Jubileumtopics]FMT Jubileumtopics[/url]. Ter ere van het zoveel-jarig bestaan van FOK! Movie Trivia wordt er soms een jubileum topic geopend met een aantal zeer grote, creatieve, uitgebreide vragen.

De code voor deze openingspost is terug te vinden op de [url=http://wiki.fok.nl/index.php/FMT_Openingspost]wikipagina[/url]