ConsoleReparatie

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Verboden zaken[bewerken]

Wij hebben het NIET over modchips en ander illegaal materiaal. Ombouwen is een verboden term, dus die gebruiken wij ook niet. Eventuele legale modificaties worden wel besproken, mits voor import doeleinden en NIET om illegale games te spelen. En dus alleen met de oude consoles. Cartridge based mag in principe altijd. CD based hangt er van af.

Woord van Waarschuwing[bewerken]

Doe vooral waar je zin in hebt, maar kom niet huilen als het kapot is/gaat. We helpen je graag, maar zodra jij een vrachtwagen over je NES laat rijden, dan is ie redelijk reddeloos verloren. Oftewel, Geen Garantie, Geen Geld Terug.

Woord van Wijsheid[bewerken]

Als je het nou niet kan, doe het dan ook niet. En zeker als je iets bijzonders hebt (Virtua Boy, Vectrex), laat het dan doen door iemand die er �cht verstand van heeft. Een NES is vervangbaar. Een Virtua Boy is DUUR. Een 3d bril voor de Vectrex is nagenoeg onvindbaar. Ook belangrijk is het perspectief behouden. Een NES is geen kostbare reparatie waard. Een Vectrex wel.

Tools of the Trade[bewerken]

  1. Volledige set schroevendraaiers - Let op dat je ook vaak 'speciale' schroevendraaiers nodig hebt.
  2. Divers tangengereedschap - Fijne puntbektangetjes, pincetten, kniptangen.
  3. Spuitbussen met millieuverontreinigende rommel - Contactspray, Contact WL, Freeze Spray, Ultra Keuken ontvetter
  4. Alcohol - 80 of 90%, reinigingsmiddel. Niet om te drinken! Verkrijgbaar bij Apotheek
  5. Soldeerbout - Fijn soldeerboutje, 15 watt ongeveer. Mooie fijne punt er op, goeie soldeertin (GEEN s39 bak en braadmiddel!)
  6. Multimeter - Liever een dure dan een 2 knaken ding.

Met dank aan: Khadgar