Chemtrails

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat zijn Chemtrails?[bewerken]

'Chemtrails worden overal in de wereld "waargenomen". Chemtrails zijn de witte vliegtuigsporen die lang in de lucht blijven hangen, en waarvan verondersteld wordt dat het onschuldige verbrandingsdampen zijn. Een groeiende groep mensen meent deze vliegtuigsporen echter niet als Contrails te zien(gewoon sporen van een vliegtuig,) maar als Chemtrails. Overheden of semi overheden zouden door middel van vliegtuigen doelbewust chemisch sproeien, en over de redenen hiervan wordt druk gespeculeerd.

Militaire en burgerlijke autoriteiten blijken onwillig exacte informatie te geven over wat er nu door vliegtuigen gesproeid zou worden dat dit nieuwe, door mensenhanden gemaakte wolkendek tot gevolg heeft. Meestal wordt de suggestie van Chemtrails onmiddellijk naar het land der fabelen verwezen (als er al op gereageerd wordt), en serieuze meteorologen zijn er als de kippen bij om te verklaren dat het toch gewoon echt Contrails zijn.

Het verhaal van de Chemtrails vanuit de 'believers' hoek[bewerken]

E�n van de verklaringen van de mensen die overtuigd zijn van het bestaan Chemtrails, is dat er gesproeid wordt om de effecten van global warming tegen te gaan, maar recente informatie suggereert dat het sproeien van giftige Chemtrails eigenlijk de temperaturen verhoogt. Het Chemtrails zou teruggaan naar de jaren 60. Is het Chemtrails sproeien in feite de oorzaak van het opwarmen van de aarde?? Wetenschappers zijn het er niet over eens wat de oorzaak is.

Gezondheid: Er blijken ernstige consequenties te zijn voor de gezondheid van mens, dier en plant. Er zijn rapporten van Chemtrail-sproeiingen die teruggaan tot 1991. Omstreeks 1993 begonnen vele landen een toename te vertonen in vele soorten ziekten, in het bijzonder ademhalingsstoornissen. Ook: longontsteking, influenza, virussen, allergie�n, etc. Omstreeks 1998 schijnt er een toename in het sproeien te hebben plaatsgevonden en evenzo een toename van ziekten bij mens en dier, alsook abnormale vegetatie.

Symptomen van blootstelling aan Chemtrails:

 • Allergie�n, pijnlijke en verstopte voorhoofdsholten;
 • Droge hoest, die maar niet weg wil gaan;
 • Bloedneuzen, bloed in slijm;
 • Gezwollen, brandende, tranende en ontstoken ogen;
 • Griepachtige koorts, zere keel;
 • Longontsteking, bronchitis;
 • Mycoplasma infecties;
 • Migraine of vreselijke hoofdpijnen;
 • Pijn in rug of nek, zeer stijve nek;
 • Plotselinge duizeligheid, in de war raken, warrig denken;
 • Buitengewone vermoeidheid, lethargisch, niet in staat te concentreren;
 • Luide oorsuizingen;
 • Depressie, angstaanvallen;
 • Ingewandstoornissen, opgeblazen gevoel;
 • Gewrichtspijnen, spierpijnen;
 • Dorst (ook voor huisdieren) of geen eetlust;
 • Verlies van controle van de blaas, tics of spasmen;
 • Terugkerende schimmelinfecties;
 • Geur en smaak van metaal, olie of roest.

(Met dank ook aan: Apocalypse

In Nederland is er dankzij de organisatie Niburu een groeiende aandacht voor het fenomeen Chemtrails. Met name door Editie Nl wordt er aandacht aan gegeven waarbij Niburu woordvoerder Anton Teuben namens het SOPN (Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland) informatie geeft over het hoe en waarom van Chemtrails. Ook de journalist Toine van Rongen die er regelmatig over in de Penthouse schrijft, doet het zijne in het aankaarten van het fenomeen. Natuurlijk kun je wel stellen dat het Penthouse een bedenkelijk medium is, maar je moet in het achterhoofd houden dat dit een heikel onderwerp is dat nog steeds geen gemeengoed is in de meeste media.

Links:

Chemtrails
Chemtrails-Engelstalig
Chemtrails-Engelstalig
Niburu

Het verhaal van de Chemtrails vanuit de non-'believers' hoek[bewerken]

De bewijsvoering voor chemtrails gaat mank op meerdere vlakken.

Allereerst is niet duidelijk wat het doel is. Soms wordt klimaatbeheersing aangeduidt, soms het onderwerpen van de mensheid, dan weer militaire doeleinden. Samenhangend met het onbreken van een duidelijk doel, ontbreekt ook de "dader". De NWO wordt genoemd, dan weer Amerika, de illuminati of particulieren. Ook de manier van sproeien is onbekend, methoden varieren van toevoegingen in de kerosine tot aparte spuitstukken op een vliegtuig. Verder ontbreekt elke bewijslast in de vorm van getuigen, foto's of ander materiaal waaruit blijkt dat er �berhaupt gesproeid wordt. Ook is de kennis van de meeste chemtrail aanhangers over de atmosfeer niet voldoende om uitspraken te kunnen doen over contrails. Het gebrek aan kennis wordt uitgeled als bewijs. Voorbeeld hiervoor is dat contrails die lang blijven hangen en eventueel uitwaaien als onnatuurlijk worden beschouwd, terwijl dit echter een volkomen natuurlijk proces is, een proces welke ook aan de vorming van wolken ten grondslag ligt. Als laatste wordt het fenomeen chemtrails vaak verward met cloudseeding, een techniek die al sinds de jaren '50 van de vorige eeuw bekent is en wordt gebruikt om een bestaande wolk uit te laten regenen, echter met wisselende en vaak tegenvallende resultaten.