Char Margolis

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Char Margolis is een Amerikaanse vrouw die haar intu�tie en gevoeligheid voor geesten gebruikt om in contact te komen met overledenen. Volgens Char heeft iedereen zijn eigen beschermengelen. In het boek Questions from Earth, Answers from Heaven (Nederlandse titel: Char, het medium) legt ze uit hoe je zelf je intu�tie beter kunt ontwikkelen.

Het televisieprogramma CHAR - het medium wordt in Nederland uitgezonden door RTL4, gepresenteerd door Chazia Mourali. In Vlaanderen wordt er een Vlaamse versie uitgezonden door Vitaya. Char geeft in die programma's "readings" aan gasten en laat hen troost putten uit het idee dat de overledene niet verdwenen is maar is opgenomen in 'een andere wereld'. Soms brengt ze ook aan het licht dat het verhaal van de overgegane op de aarde nog niet af is, omdat de doodsoorzaak niet bekend is en Char ontdekt dat er inderdaad meer aan de hand is.

Op Fok Truth krijgt Char het regelmatig hard te verduren van sceptici die haar cold reading en gokken in de schoenen schuiven. Bij een cold reading zou je met veel mensenkennis en intelligentie iemands achtergrond en persoonlijkheid aan de hand van zijn uiterlijk, uitstraling en reacties kunnen 'lezen'. Door doorvragen en doorborduren op de reacties van de persoon in kwestie, zou Char aan haar inzichten en wijsheden komen. Deze theorie verklaart niet hoe Char dan tijdens telefoonconsulten aan haar kennis komt, want tijdens deze consulten ziet zij haar cli�nt�le niet. Ook verklaart het de vele treffers van namen niet, die zij dan zou 'gokken'.

Char werd op 2 september 2005 door Peter van de Vorst in het programma 'Pulse' direct geconfronteerd met deze septische verklaringen. Zij verklaarde hierop dat zij niet deed aan cold reading en gokken, maar dat zij werkt met de gedachten van overledenen. Zij zei dat zij zichzelf elke dag recht in de spiegel kan aankijken, omdat zij een schoon geweten heeft en dat zij haar werk vanuit een goed hart doet. Dat laatste zou toch ook voor de sceptici wat meer waarde mogen krijgen, aldus Char.Links
Website Char
een korte "reading"-sessie voorzien van commentaar (Engels)