Betfair

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vaste posters[bewerken]

PierreBetfair: De oprichter �n natuurlijke leider van WOS. Als hij er niet is wordt hij gelijk gemist door alle WOS-ers..... Hij heeft altijd wel een geniale quote en is ook altijd wel bereidt mensen te helpen. Zijn enkele tilts zijn ook altijd genieten. Opereert regelmatig undercover onder de namen: Notoire_Gek, JanusKroketAnus, Fredunibet, Overijssel, JamesBontjas, Zoetwaterpiraat en meer.


_Tjabbe_: Deze rustige WOS-er maakt v��l winst met combo's. Hij wordt ook wel de combo-king genoemd. Hij post niet veel, maar ALS hij post zijn het altijd intersante combo's. Zijn supercombo staat ook op deze WIKI


PirE: Dit is een onopvallende WOS-er. Wed alleen op amerikaanse sporten en geeft daar ook soms leuke tips voor. Voormalig Brandon Lang fan!


jmac/zeebeschuit: De knollenholler van FOK!. Heeft een wed-blog en wed dagelijks op paarden. Geen odds onder de 2.0 voor hem maar lekker knallen op odds van maarliefst 25.0 ! Heeft ooit Oranjecasino voor meer dan 15.000 leeggetrokken.


StrikerZeljko: StrikerZeljko is een echte PSV'er, hij zal dan ook altijd op zijn cluppie wedden. Daarnaast een fan van Real Madrid maar wed te graag op de Over 2,5 bij Atletico Madrid. Sowieso wed hij graag op een over en vind slowchat helemaal te gek!


VinnieJones: Komt steeds minder op WOS. Maar toch een vermelding waard: Vinnie is een �chte honkbalkenner en speelt veel op unders/overs bij voetbal


Greetings: Mr TVauP. Vaak op WOS aanwezig, behalve tijdens Hustle. Z'n specialisme is traden en heeft goede contacten. Als Greet iets zegt, kan je er van op aan dat het ook zinnig is!


Wopper1: Is de tenniskenner uit Utrecht. Half Antiliaans, half robot en half man maakt hem iemand die eigenlijk gewoon meer is dan een normale man. De beroemde tipper die de Nederlandse Antillen tegen het altijd sterke Nicaragua aanraadde. Samen met Tim86 had hij een blog. Hij is een goede tipper en ook (gelukkig) vaak aanwezig op WOS.


APK: Heeft een snoepwinkel in A'dam ( :D) en is een echte bonus-slet. Hij maakt veel winst door bonussen vrij te spelen. Verder plaatst hij niet veel bets, maar struint hij alle bonus-sites af. Interesse in Arbing? Ga dan langs voor een 'APK'.


BruggiKeane: Bruggi is iemand die soms prachtige combo's in elkaar knutselt en die dan binnenhaalt! Post niet al te vaak, want hij is regelmatig onderweg naar weer een wedstrijd van PSV. Is niet al te gevoelig voor 'tilts'.


J-D-: Durft nooit in te zetten op zijn cluppie uit Gelderland, maar layt elke week Vitesse. Een betere Nijmegenaar is er niet! Lukt het niet met je wiskunde huiswerk? Misschien kan J-D je dan wel helpen in ruil voor een lekkere sigaar. J-D is voorzitter van de Johan Derksen fanclub en speelt in de hoogste regionen van het spel 'hattrick'.


de_boswachter- Ik wil verdomme ook mijn eigen verhaaltje hier als meester van de tilts :( Zit bijna altijd op zijn Iphone wat soms tot lichte irritatie raakt aan de mede users als hij geen nieuw topic aanmaakt ;)


Tim86- Speelt vrijwel altijd bij de Asians. Is een hele goede inplay tipper, en maakt de laatste tijd veel winst met zijn beruchte cornerbets.


D-Wade- Dit is een user die je nooit hoort zeuren maar enkel alleen maar tips ziet geven in WOS. Vaak enkel alleen maar goede tips, en als ze fout gaan gaan ze vaak nipt fout.


Guus_Geluk- Deze Ajacied wil de strijd nog wel eens aangaan met de PSV`ers in WOS als het hem een beetje teveel wordt.


Hoedjevanpapier- Deze user is goed bevriend met Guus Geluk, post niet vaak en is bekend geworden door de Kroatische Sibenik tip met een notering van tussen de 4-5.


Helly- Deze wosser is het niet eens met de beschrijving die hij kreeg. Post de laatste tijd wat actiever mee.


Goudgraver- Is waarschijnlijk de enige wosser die met combo`s winst maakt. Bijna elk weekend komt hij aan met een mooie combo en vaak wint hij die dan.


Reanimation- Weet alles van de NBA af, en volgt qua voetbal alleen zijn clubje FC Utrecht. Heeft de ROI bet met PierreBetfair met zijn laatste bet gewonnen.


Omnifacer- Volgt alles wat te maken heeft met Barcelona, is onlangs nog naar de kraker Arsenal-Barcelona geweest en heeft een bloedhekel aan Cristiano Ronaldo.


Xeanor- Verdiend alleen al respect door als Tukker zijnde naar de meeting te komen in Utrecht. Wed veel op de Amerikaanse sporten.


RubenSosa- Speelt vrijwel elk weekend in Spanje op de over 2,5 bij wedstrijden van Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid en Valencia.


Ambrosius- Deze user post eigenlijk nooit zijn bets op het forum maar is wel actief. Let ook heel vaak op spellingsfouten van andere mensen.


BBQ-Meister- Deze user speelt eigenlijk alleen maar over 3,5 en 4,5 en sleept die gek genoeg vaak nog binnen ook. Speelt ook wel eens i`m feeling lucky-combo`s en wint die ook wel eens.


Zie ook 'DaGambla' http://wiki.fok.nl/index.php/DaGambla voor 'lopen te tippen op', 'Mijn hele profiel op' en 'To win anytime'.


Deze overige users zijn ook vaak aanwezig:

Jiveje - Theoden - Bullet-tooth - Rochel - Japsnars - Flappie666 - Luc_Nilis_psv - poiuytr - Miloboi

Vrouwelijke gebruikers zijn na het wegvallen van VinoTino niet meer waargenomen.

Opvallende (leuke) feiten/bets[bewerken]

Wereldtip Zieke Clown ('betfair')

http://i32.tinypic.com/dlrpzd.jpg

29 Juli 2007. Zieke clown hield het kort. Tobol zou winnen en de odd was 7.0. Yoshi sprong op, gooide alle paarden aan de kant, folde A-A en zette zijn saldo op deze zogenaamde 'fixer'. Eindstand 0-1 '85ste minuut.http://sicilia.blogg.se/images/maffia_1157380273.jpg -De supercombo van _Tjabbe_ :

http://i34.tinypic.com/2jdm042.jpg


5663.93 euro http://images.fok.nl/s/worshippy.gif -


'''De combo van Striker:'''

"Lees vooraf altijd de kleine lettertjes, voor je het weet moet je ze alle 5 winnen" http://i42.tinypic.com/i35gyx.jpgSchroevenfix

Ge�ntroduceerd door Adothehague, komt voor in de basketbalsport. Een schroevenfix is als de basket aan ��n kant iets kleiner wordt gemaakt door het losdraaien van de schroeven. Hierdoor scoren de spelers minder. Na afloop worden de baskets weer vastgemaakt en niemand merkt het. Unders zijn gegarandeerd!


Andere vormen van fixen

Adothehague zelf over het fixen van voetbalclubs:

"Ik zie dat ze bij voetbalclubs ook de ene keer een rood net in de goal hangen en de andere keer een wit net, dus daar zal ook wel wat loos zijn, maar aangezien je de palen in voetbal niet kan verplaatsen gaan ze met kleuren werken die soms juist ruim ogen (Handig voor over 2.5 fixing) en soms kleuren die een ruimte klein maken (handig voor under 2.5 fixing) Je hebt ook diepe goals in voetbal en ondiepe goals die snel aflopen. Sparta heeft nu bijvoorbeeld goals met hun eigen clubkleuren, dit is rood wit. Deze manier van fixen heeft alleen effect als ze thuis tegen een club moeten die geen rood of wit in hun logo hebben. Sparta zal dan de wedstrijd winnen door meer dolpunten te scoren aangezien ze gewend zijn aan de kleur"

Echter spreekt ADO zich wel weer snel tegen: http://www.primeserver.nl/media-archive/uploads/48837280.jpg


Epic Fail

"Zout_Zeevoer wilde op 23 Mei zijn baantje als Daytrader weer oppaken. Nadat ontdekt was dat bij Tipico een aantal 1st set bets totaal out of line waren ging hij als een dolle te keer en zette 1K in, om tegen een deel van zijn te verwachtte profit te layen op Betfair.

Met hem speelde vele WOSsers deze bet, maar meneer Zeevoer dacht: eigenlijk zijn die odds best raar, toch maar eens even die slaperds bij Tipico erop wijzen dat het niet klopt, en vragen of ze voiden. Door deze Epic fail en het negeren van WOS regel 12.34A van het hanbdboek der WOSsers (geen slapende bookies wakker maken) heeft Tipico een dag later alsnog alle bets gevoid. Resultaat, alle WOSsers vissen achter het net en Zout_Zeevoer zit met zn lay op Betfair te kijken, EPIC fail!"Mascotte[bewerken]

We hebben ook een mascotte, maar het wachten is op een foto/tekening. Sabine de Jong heet ze. Ze is nog steeds werkzaam als marketing-manager bij UNIBET.

We ontvingen een foto van haar in de algemene mailbox:

http://modulo6.rendered.hyves.org/42600001-42650000/42631101-42631200/42631104_5_iRv_.jpeg

Laten we haar koesteren en bovenal met respect behandelen. Sluit je mailtjes bijvoorbeeld eens af met een liefdevolle noot.

Een andere medewerker van Unibet is Ferry Kemper. Wil je een idee hebben met wie je communiceert?

http://brick16.hyves.org/63450001-63500000/63492401-63492500/63492446_5_I2MP.jpeg

Wos-tilts[bewerken]

Af en toe zijn er WOS-tilts.. Hieronder de bekendste (bijgehouden vanaf 02-08-2007):

- Pre-season friendly: AC Milan (2.00) - PSV in Rusland (totaal bedrag: 3594,00 euro). Eindresultaat: 0-0


Begin seizoen '08-'09: Johan Cruijff-schaal (PSV - Feyenoord) Meer dan 2500 euro ingezet op PSV. En ook nog op PSV -1 en clean sheet. Uitslag: 2-0 en heel WOS is blij.


Het Bloemendaalschandaal (1.02 smashed!) en Sascha

Wimderom spotte bij Centrebet een (in onze ogen) totaal verkeerde odd bij de grootste ballensport ter wereld: hockey. Bloemendaal (tot dan toe 17 wedstrijden gewonnen uit 17 gespeelde competitiewedstrijden) stond op maar liefst 1.75 tegen het "altijd lastige" Den Bosch. Er was echter wat onduidelijkheid of de grote sterren bij Bloemendaal mee zouden doen, wat Piet_Veerman er toe aanzette om op onderzoek uit te gaan. Er ging een mailtje de deur uit naar "Sascha" (een lekker wijf?) van hoofdklassehockey.nl om eea. te checken. Tot onze verbazing kwam Sascha binnen enkele minuten met het verlossende antwoord: de sterren zouden meedoen! Er werd massaal ingezet, door sommigen vele honderden euro's, dit kon niet meer fout! Deze gedachte werd versterkt toen de ochtend voor de wedstrijd bwin.com met odds voor deze wedstrijd kwam: Bloemendaal kreeg maar liefst 1.02, wat lacherig werd ontvangen in WoS. Indekken zou nu zeker niet meer nodig zijn!

De wedstrijd eindige echter in 1 groot drama (de Bloemisten verloren met 1-4), een bekend verschijnsel bij WoS-tilts. Sascha was de lachende derde.

De hockeywereld stond echter wel op zijn kop door deze WoS-tilt. De coach van Bloemendaal is naar verluid onder politiebegeleiding van het veld gegaan.


De mislukte tennistilts Niet alles verliep natuurlijk even vlekkeloos. Zo was er tijdens Wimbledon de semi WOS tilt op Berdych tb Nadal, eindigend in een 3-0 overwinning voor Rafa en de befaamde minutenbet Rafa vs Djoko. De line van sabientje werd met speels gemak gehaald en met nog minimaal enkele games te gaan en slechts 5 benodigde minuten besloten Djokovic ons een diens te doen. De Serviër gaf op, en iedereen zat met een void..


De Joran van der Sloot tilt!!!!!!! Nieuw hoogtepunt op 6 februari 2008, waar de almachtige Wopper1 de Nederlandse Antillen tb Nicaragua tipte @ 5.4. Veel odd verlagingen later konden niet voorkomen dat deze WOS tilt eindelijk wel succesvol was!

Een van de vele voorbeelden: http://i31.tinypic.com/2bd6v5.jpg== Meeting == Verslag van JD:

Op een druilerige zaterdag in Januari ging een groep het avontuur opzoeken in het centrum van Utrecht. Meer dan 10 WOSsers (Jaja, Pierre, je verliest je opkomstbet) verzamelden zich in het pittoreske centrum van de Domstad. Als eerste zat -J-D- hopeloos eenzaam en verlegen om zich heen te kijken naar een blauw-wit geruite jas die Tjabbe vandaag aan zou hebben. Na wat omtrekkende bewegingen vlogen de heren elkaar in de armen. Niet lang daarna kwam ook Reanimation aanzetten. Geheel tegen de verwachting in, had hij zijn knokploeg thuisgelaten. Op het laatste moment was de WOScrisis tussen Tjabbe en Rean afgewend en kon iedereen gezellig aan het bier.

Na een interne verhuizing in de kroeg, hadden we eindelijke de beste plekken te pakken. Dichtbij de tv met live voetbal, dichtbij de tap voor het nodige vocht en ruimte om de grote groep te laten zitten. Ondertussen schoven ook Tim, Guus, Hoedjevanpapier en Xeanor aan. Iedere aanwezige had ondertussen al op de smartphones gezien dat Striker, Omni en Helly aan het eind van de middag zouden aanschuiven. De halve groep zat namelijk voortdurend het forum te checken op nieuwe berichten in het Meeting-topic. Toch een beetje gek, want waarom wil je de berichten en reacties van de losers lezen die niet durfden te komen.

Na veel bier en gepraat werd het tijd om naar de spare-ribs-vreetschuur te gaan. Daar aangekomen kregen we een hartelijk welkom. Ons werd namelijk gelijk verteld dat we weer voor 20.00 uur weg moesten zijn, want dan komt een volgende groep. Wat een voortreffelijke gastvrije manier om ons welkom te heten. Nadat de kilo's vlees genuttigd waren, werd het weer tijd om terug te gaan naar onze fijne kroeg. Helaas bleek het ondertussen te zijn gaan sneeuwen. Gelukkig viel de meeste sneeuw naast onze grote lijven, anders was het allemaal niet te overzien geweest. Droog aangekomen in de Pub, kregen we ook nog bezoek van Bruggi, die als laatste was aangeschoven. Sommige rondjes bier moesten betaald worden, andere rondjes hoefden niet betaald te worden. (Of is dat alsnog gebeurd?)

In de kroeg hebben we om de beurt nog rondjes gelopen om te kijken of we personen konden vinden die op PierreBetfair leken. We hoopten immers dat hij ons nog zou verrassen met een bezoek. Helaas kon de barvrouw (die met die lekkere voorbumpers in een veel te strak shirtje) ons vertellen dat er die hele avond nog geen druppel Vieux verkocht was. Toen wisten we zeker dat het mythologische figuur een mietje ... herstel een mythe zou blijven.

Oude vetes zijn besproken, de afwezige WOSsers zijn tot in de puntjes besproken. Meningen over de eeneiige tweeling arend_akelig en de_kromme zijn gedeeld. Striker wilde de Irish Pub nog ombouwen tot karaoke-bar en daar het clublied van Atletico ten gehore te brengen. Gelukkig konden we hem op andere gedachten te brengen door hem subtiel bier te voeren.

Het meest verrassende van de dag was nog wel dat Omni in het echt geen enkele keer 'Amaj' zegt. Een duidelijk geval van iemand die zich op internet anders voordoet dan in het echt Het bleek geen halve belg te zijn, maar een vrolijke brabo Tjabbe bleek een rustige, nette kerel te zijn. Xeanor bleek een echte limbo te zijn en Helly had er een dagtaak aan om -J-D- teggen te houden om de barvrouw een massage van de voorkant te geven.

-J-D- was de eerste die zo slap was om voortijdig te vertrekken. Met het verhaal dat hij de volgende dag weer flink moet zuipen alvorens naar NEC-Failliete$$e te gaan en nog 2 uur reistijd had, was hij tijdig weg. Gelukkig accepteerden de anderen het gelaten en kon het feest echt beginnen. De gemiddelde leeftijd kelderde hiermee dan ook als een baksteen.

Om nog even af te sluiten met een serieuze noot: Ik heb het uitermate gezellig gehad en vond het leuk om jullie eens te ontmoeten. Wat mij betreft kan dit uitje best een keer een vervolg krijgen, bijvoorbeeld in het immer pittoreske Nijmegen.Het stop-fenomeen[bewerken]

Het stop-fenomeen is een bekend-verschijnsel in WOS. Iedere wedder heeft al eens aangeven om te stoppen. Maar vaak zien we diezelfde better 2 dagen later alweer terug. Feit: WOS is verslavend :D


-


Ten Slotte[bewerken]

Laten we afsluiten met de wijze woorden van een van Ado's posts:

http://www.primeserver.nl/media-archive/uploads/3186036.jpg