Bali

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Bali is een eiland in het midden van de [[Indonesi�|Indonesische archipel]]. Het behoort tot de Kleine Sunda-eilanden. Het is een relatief klein eiland, maar haalt wel het overgrote deel van de toeristen binnen. Bali telt ruim 3 miljoen mensen en heeft een oppervlakte van rond de 5 400 km2. Links van Bali ligt Java, rechts ervan Lombok

Hindoe�sme[bewerken]

Het leven op het voor 90% [[hindoe�sme|hindoe�stische]] Bali wordt heel sterk bepaald door het geloof. In alles spelen goden en demonen een rol, en ze moeten te allen tijde gunstig worden gestemd. Ook feesten hebben dat doel. De plechtigheden rond de dood bijvoorbeeld hebben niets droevigs, integendeel, de mensen zijn blij, dat hun geliefde een nieuw en naar men aanneemt hoger stadium is binnengetreden. Het vuur bij een crematie moet de ziel en het lichaam van elkaar scheiden, zodat de ziel kan re�ncarneren.

Geschiedenis[bewerken]

In het jaar 991 werd Airlangga geboren, een kind van een Balische koning en een Javaanse prinses. Hij ging naar Java om daar te huwen, en nam het rijk van zijn schoonvader (Dharmawansa) over, toen deze vermoord werd. Airlanggas broer regeerde over Bali, terwijl hij zelf 30 jaar op Java bleef.

Links[bewerken]

[[Categorie:Indonesi�]]