21 december 2012

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


21 december 2012[bewerken]

the ent or the end??[bewerken]

21 december 2012 een dag waarvan velen zouden denken dat het een dag is als alle andere dagen. Echter sommige mensen hebben nog niet van de Maya's gehoord, een beschaving die 200-900 na Christus een geweldige bloei beleefden. De Maya's zijn een hele oude beschaving die al voordat Columbus naar Amerika trok aanwezig waren op dit continent. De exacte geboorte van het Maya tijdperk is moeilijk te achterhalen. Er wordt gesproken van duizenden jaren voor Christus. Van hun bloeiperiode is gelukkig veel bewaard gebleven in de vorm van Maya tempels en Pyramides. In de laatstgenoemde periode begonnen de Maya's ook veel schrift in steen te schrijven. Ze hadden 800 symbolen die ze daarvoor gebruikten. Het belangrijkste gegeven is dat de Maya's een kalender hadden ontwikkeld die de cyclus van de aarde aangaf. 13 baktuns is gegeven voor een volledige cyclus. Het komt er op neer dat op 21-12-2012 de laatste baktum afloopt en ze weer bij 0.0.0.0 beginnen met tellen. De vijfde cyclus van de zon gaat dan in. Een leuk gegeven is dat er verschillende theoriën gepresenteerd worden, maar dat niemand eigenlijk kan zeggen wat ons werkelijk staat te gebeuren.

Een gok zou zijn dat er een geweldige bewustzijnsverandering optreed. Kijkend naar de mensen die "geloven" in deze datum zullen zij zich in de loop van de tijd gaan bewegen op allerlei manieren. Via internet zullen zij zich gaan profileren en ook via muziek en andere vormen van expressie zullen zij de "waarheid" aan de man proberen te brengen. Ze zullen mensen proberen te vertellen wat er gaat gebeuren op allerlei manieren danwel met of zonder bedoelingen.

Regeringen zullen de mensheid aanschouwen zoals ze deze nog nooit hebben gekend. De grootste creatie komt immers te voorschijn want iedereen, echt iedereen kan zijn fantasie laten botvieren. Misschien dat regeringen er een stokje voor willen steken en misschien breekt de pleuris uit. Als de samenkomst van de planeten in ons zonnestelsel eenmaal een feit is zullen we het weten. Tot die tijd is het allemaal abracadabra en een illusie. Misschien dat er nog teksten opduiken over de aankomende periode in de loop van de tijd.