KSC

Uit FOK!wiki
Versie door Kerstgrapje (overleg | bijdragen) op 13 sep 2011 om 17:57
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

KSC is de enige echte Koffie Slowchat op het FOK! forum. Begonnen als een topic(reeks) waar over koffie gepraat werd, werd KSC al snel een gezellige reeks vol koffiepraat. Met een kop koffie of thee bij de hand posten de KSC'ers topic na topic vol over allerlei dagelijkse dingen. En dat al meer dan een jaar, en 750 topics, lang.

KSC-woordenboek[bewerken]

Eén jaar KSC heeft onze taal verrijkt met een aantal uitdrukkingen. Voor de Koffie-n00bs staan deze uitdrukkingen hieronder kort verklaard http://i.fokzine.net/s/smile.gif . Ook enkele bestaande uitdrukkingen zijn opgenomen, omdat deze veelvuldig gebruikt worden in KSC of omdat KSC er een nieuwe betekenis aan toegekend heeft.

.

Goede post, om aan te duiden dat het een goed punt is. Meestal vergezeld van PI14 (http://i.fokzine.net/templates/new/i/p/14.gif), en gepost door Pheno


/mad

Andere naam voor de http://i.fokzine.net/s/frown.gif -smiley, welke veel stoerder is en op MSN daadwerkelijk de http://i.fokzine.net/s/frown.gif -smiley laat zien.


Ge-Pheno-ed

Gepwned worden door een bedrijf dat post en/of pakketten af zou moeten leveren.


Kloon

Tweede, derde, vierde, etc. account van een user. Geliefd gespreksonderwerp sinds de komst van kloon Miljonair.


Koffiën

Het gebruiken van een kop koffie, waarbij men intens geniet van het zwarte goud. Eventueel gaat dit vergezeld van het eten van een koekje en/of een goed gesprek.


Kwartetpost

Vier posts op rij door een en dezelfde user. Meestal niet echt gewaardeerd door andere users.


Mosterd-maaltijd-situatie

Situatie, waarin een user ergens te laat op reageert. De reactie is al geplaatst door een andere user. Het patent op deze situaties ligt bij MPG.

MPG'en

Het teruglezen van alle posts in de KSC, van moment van laatste bezoek, tot aan huidige post. MPG en goldfinger1963 bleven hiermee altijd op de hoogte van alles wat er speelde.

Mucken

Het al dan niet bewust doorposten nadat een topic 300 posts heeft bereikt, door een crewlid van FOK!, meestal een moderator in de KSC. Klik hier voor een voorbeeld.


OAiaanse Multiquote

Post, geïntroduceerd door OA, waarin diverse quotes worden afgewisseld met reacties op betreffende quotes. Klik hier voor een voorbeeld.


Polen

KSC is voor Polen http://i.fokzine.net/s/pukey.gif . Nouja, Koffie is een arbeidsintensief produkt, en arbeid is voor Polen http://i.fokzine.net/s/pukey.gif .


Pomper

Uitdrukking voor een slag, met de vuist toegebracht. Meestal vindt een pomper op het oog plaats.

Pwn

Algemene aanmoedigingspost ondanks het feit dat de user waartegen deze uitdrukking wordt gebruikt ook daadwerkelijk gepwnd is.

Spalen

Uitdrukking van Dr.Flash waar hij slapen mee bedoelt.

Een Koentje doen

Vragen waar iemand gebleven is, en dat best vaak, maar stiekem ook op aandoenlijke wijze doen.

Crew in KSC[bewerken]

Buzzer en Boem-dikkie waren de eerste mods die KSC aandeden. Buzzer was er aanvankelijk alleen om te kijken of wij er geen ordinaire SC van zouden maken. In dat geval zou het binnen de kortste keren zijn afgelopen en zouden we een een andere SC moeten zoeken... Zo ver is het allemaal niet gekomen, getuige de ruim 700 voorgaande topics!

inmiddels is onze gezellige SC ontdekt door tal van modjes en ze zijn hier niet meer weg te slaan. Crossover, Frutsel, Dark_Angelus, Surveillance-Fiets.. noem ze maar op!

Daarnaast heeft “ KSC-kweekvijver ” ook zelf nog een aanzienlijk aantal mods voortgebracht. Hieronder een overzicht.

- 04-09-07: Muck wordt kookmod en controleert de koksmaatjes op CUL. http://i.fokzine.net/s/yummie.gif Inmiddels concentreert Muck zich volledig op haar PR-taken en is zij geen moderator meer. In 2010 verliet zij de crew, na een uitstapje bij sport helemaal.

- 11-09-07: DaMart wordt cultuurmod. Geen boek is hem onbekend en door elke spelfout gaat een rode streep! http://i.fokzine.net/s/puh2.gif . In augustus 2010 versterkt hij met zijn charmes de PR voor de literatuurafdeling van FOK!

- 05-10-07: eer-ik wordt studiemod en houdt het Fokverzuim op SES in de gaten. http://i.fokzine.net/s/frown.gif Na onenigheid is eer-ik per 27-02-08 helaas geschorst.

- 14-10-07: Houniet wordt housemod. Hij houdt de partygangers in bedwang op UVT. http://i.fokzine.net/s/static.gif Na onenigheid is Houniet per 27-02-08 helaas door de uitsmijters verwijderd. Na een kleine week afwezigheid is hij echter weer terug in het blauw http://i.fokzine.net/s/static.gif

- 17-12-07: buzzer promoveert tot FA. http://i.fokzine.net/s/spinsmile.gif buzzer heeft inmiddels zijn FA-taken neergelegd. Inmiddels is hij als een Symphonic herrezen uit de as, en als mod weer terug op het oude nest GC.

- 17-12-07: BrandX wordt GCmod. Zij ziet er op toe dat de algemene praatjes niet uit de hand lopen. http://i.fokzine.net/s/smile.gif .

- 07-01-08: Sjowhan wordt fapmod. Hij brengt wat extra genot op FOK! http://i.fokzine.net/s/swhip.gif .

- 18-01-08: Jo0lz wordt cybermod. Geen bit of byte is hem onbekend. http://i.fokzine.net/s/michel.gif .

- 30-01-08: OA versterkt de redactie van de Frontpage en voorziet ons van nieuwtjes op elk terrein. http://i.fokzine.net/s/loveit.gif . Inmiddels gepromoveerd tot EindRedactie

- Zomer 08: Klonk komt ons verblijden met zijn gezelschap tijdens de afwezigheid van BX. Hij is niet meer weg te slaan...

- 20-03-09: MPG versterkt de redactie van de Frontpage en voorziet ons van nieuwtjes op elk terrein. http://i.fokzine.net/s/loveit.gif . Inmiddels gepromoveerd via een jaar EindRedactie tot Manager Nieuws.

- Ergens in 2010: Pheno gaat spelletjes spelen. En daar stukjes over schrijven. Maar al snel blijkt dat hij meer in zijn mars heeft, en hij wordt Games PR.

- In 2010: Marijkezwolle had naar eigen zeggen 'twee fantastische dagen' bij de FP-crew. Stiekem wel meer, en ze bracht een gewaardeerde bijdrage.

- Ook in 2010: suikertaartje ergerd, ehm pardon, ergert zich aan spelfoutjes, en gaat spellchecken voor de FP.

- Ook in 2010: LovelyLady komt de FP verblijden met nieuwsberichtjes uit de koker van ANP en Novum.

- In september 2011 kwamen Yuki en Bos81 de FP versterken als boeken reviewers.

Koffie-Meets[bewerken]

Al vrij snel na het begin van de KSC ontstond bij een aantal vaste koffiedrinkers de behoefte om eens samen koffie te gaan drinken. Dus niet virtueel, op het forum, maar op een nader te bepalen locatie in de echte wereld.

De eerste meet werd gepland in Nijmegen, maar deze ging niet door. Daarna kwam het idee om met alle koffiedrinkers naar Essen, in Duitsland, te gaan, om aldaar de diepgekoesterde wens van velen, het bezoeken van een Starbucks filiaal, te realiseren. Mensen hielden hun agenda vrij, vervoer werd gepland, maar ook deze meet ging niet door.

Ook een derde meet werd nog geprobeerd te plannen, maar, geheel volgens KSC traditie, ging ook deze meet niet door.

Gelukkig is er ook positief nieuws op meet-gebied te melden. De mini-koffie-meets, zeg maar gerust koffie-dates, hebben wel diverse malen plaatsgevonden. Hieruit zijn zelfs koffie-relaties ontstaan. Voorbeelden zijn juon_jacket1 & Papierversnipperaar,(inmiddels zijn zij allemaal weer uit elkaar) en Muck & MPG,(inmiddels zijn zij ook uit elkaar).

Gedurende een jaar KSC hebben deze meets al met al voor een hoop gespreksstof gezorgd, want nog steeds is er de hoop dat er ooit een KSC-meet plaats gaat vinden.

Inmiddels heeft ook een mini-meet plaatsgevonden op blauw niveau, Muck, BrandX en MPG zijn op de koffie geweest bij Buzzer, wat erg gezellig en voor herhaling vatbaar was.

Ook PR, FP en forum hebben elkaar gemeet. Muck & MPG en OA & 'OAdin'(niet de user, maar de echte!) brachten een dag door bij DaMart in de duinen bij Zandvoort.

Op 27 november 2010 is dan uiteindelijk de allereerste KSC meet gelukt. De vloek op de KSC meets is eindelijk verbroken.

En deze meet heeft een revolutie ontketend met als voorlopig hoogtepunt op 12 en 13 maart 2011 de hotelmeet in het Badhotel te Noordwijk, waar KapiteinGasthof gezorgd heeft voor een weekend dat vele KSC'ers zich nog heel erg lang zullen heugen. Een High Tea waar de koffie rijkelijk vloeide, een heerlijk diner, een gezellig avondje weerwolven, en een wilde nacht in de lounge, een uitstekend ontbijtbuffet, een beeldschone receptioniste... Alle ingrediëntyen voor een superweekend waren aanwezig.

Klonen[bewerken]

Op 9 mei 2007 registreerde een ons welbekende KSC'er een tweede account, onder de naam Miljonair. Op dat moment kon deze KSC'er van het eerste uur niet weten wat dit voor gevolgen had.

De ene na de andere kloon werd geregistreerd, en zo nu en dan werd een topic overgenomen door figuren als Armoedzaaier, Plasgoot, schoonOA, AntoniVanLeeuwenhoek, Nitros, HenkvandenTillaart, Certificaat en noem maar op. Van sommigen werd vrij snel duidelijk wie er achter zat, anderen zijn tot op heden een groot mysterie. Naast de nieuwe kloons, zijn er ook KSC'ers die juist een oude account uit de mottenballen gehaald hebben. Meest treffend voorbeeld is de heer Bierik, welke zo nu en dan een pilsje komt drinken met de koffiërs.

Geliefd of gehaat, vast staat dat deze klonen behoolijk wat gespreksstof hebben doen opwaaien in een jaar KSC.


Statistieken[bewerken]

Na een tijd begon het bij de KSC'ers te knagen. Statistiekjes wilden ze. Wie post er en hoe vaak. Hoeveel topics hebben we gemaakt, etc.

JeRA is hierbij een goede hulp en heeft diverse malen statistiekjes over de KSC berekend. Helaas is het vóór het jubileumtopic niet meer gelukt, dus moeten we het nu zonder doen http://i.fokzine.net/s/nopompom.gif .

Gelukkig houdt OA ons wel dagelijks op de hoogte van de dagcijfers vanaf december 2009 heeft goldfinger1963 deze taak op zich genomen http://i.fokzine.net/s/static.gif .

Inmiddels Heeft Piles een aantal statistieken berekend over de KSC topics, te vinden op http://www.piles.nl/fok/index.php?reeks_id=3 . *O*