Hoofdpagina Wetenschap, Filosofie en Levensbeschouwing: verschil tussen versies

Uit FOK!wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
 
(49 tussenliggende versies door 26 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
==Waar staat WFL voor?==
+
<center>[[Afbeelding:Wflimg1.jpg|Een plaatje van de W, F en L aspecten]]</center>
  
'''WFL''' is een [http://forum.fok.nl/forum/9 FOK subforum], waarvan de afkorting staat voor Wetenschap, Filosofie en Levensbeschouwing. Op het eerste gezicht een zware combinatie. Toch kunnen in dit subforum hier ook alledaagse zaken aan de orde komen. Het hoeft niet pers geniaal, loodzwaar of ontoegankelijk te zijn!
+
==Welkom op de Fok!wiki Wetenschap, Filosofie & Levensbeschouwing ==
 +
Dit is de Fok!wiki van het Fok!forum [http://forum.fok.nl/forum/9 Wetenschap, Filosofie & Levensbeschouwing], ook wel WFL genoemd.
  
==Wat is er in de FOK!Wiki opgenomen?==
+
Op het eerste gezicht een zware combinatie. Toch kunnen in dit subforum ook alledaagse zaken aan de orde komen. Het hoeft niet per se geniaal, loodzwaar of ontoegankelijk te zijn (maar het mag wel natuurlijk {{-;}})!
  
In WFL worden regelmatig bepaalde (soms ingewikkelde) onderwerpen besproken. Om een discussie op diepte te kunnen voeren, is het van belang dat de grondbeginselen van een onderwerp voor iedereen duidelijk zijn. Met behulp van de Wiki's wordt getracht om diverse onderwerpen op een dusdanige manier te beschrijven dat iedereen het kan begrijpen.
+
==Wijze van werken==
 +
Categoriseer je nieuwe artikel door het &oacute;f in de hoofdcategorie te plaatsen <nowiki>[[</nowiki>[[:categorie:WFL]]<nowiki>]]</nowiki>, of in een van de bijbehorende subcategorieën ([[:Categorie:Wetenschap]], [[:Categorie:Filosofie]] of [[:Categorie:Levensbeschouwing]]). Wanneer het in een van de subcategorie&euml;n past, categoriseer het dan niet in de hoofdcategorie.
  
De bedoeling is dus niet dat artikelen zo kort mogelijk, of vol met allerlei wiskundige formules worden opgesteld, maar eerder dat ze zo worden opgesteld dat werkelijk iedereen ze kan begrijpen.
+
[[categorie:WFL|*Hoofdpagina]][[Categorie:Fok!wiki]]
 
 
==Discussie over Wiki's==
 
 
 
De WFL gerelateerde Wiki's dienen vooral als uitgangspunt voor discussies op FOK!. Eventuele discussies over Wiki's passen daarom beter op het forum dan in de overleg-pagina's, omdat op die manier het betrokken publiek breder is!
 
 
 
==Het #wfl chatkanaal op IRC==
 
 
 
Bij een breed een diepgaand forum als dit hoort natuurlijk een eigen chatkanaal voor de directere discussie.
 
Iedereen is hier uiteraard welkom. Gebruik als IRC server irc.fok.nl, log hier op in en tik in: &quot;/join #wfl&quot; en je bent binnen. Zie voor meer info over IRC: [http://forum.fok.nl/showtopic.php/115830 {irc} #fok FAQ]. Zie ook: [http://forum.fok.nl/showtopic.php/325283 Het #wfl chatkanaal].
 
 
 
==Overzicht van alle pagina's==
 
 
 
* [[:categorie:WFL]]
 
:Alle pagina's die onder het onderdeel WFL vallen.
 
:* [[:categorie:wetenschap]]  
 
:: Alle pagina's die betrekking hebben op de wetenschap.
 
::* [[:categorie:meteorologie]]
 
::: De pagina's die te maken hebben met het weer en het klimaat.
 
:* [[:categorie:filosofie]]
 
:: Alle pagina's die betrekking hebben op de filosofie.
 
:* [[:categorie:levensbeschouwing]]
 
:: Alle pagina's die van levensbeschouwelijke aard zijn.
 
 
 
[[Categorie:WFL]]
 

Huidige versie van 18 mrt 2008 om 07:21

Een plaatje van de W, F en L aspecten

Welkom op de Fok!wiki Wetenschap, Filosofie & Levensbeschouwing[bewerken]

Dit is de Fok!wiki van het Fok!forum Wetenschap, Filosofie & Levensbeschouwing, ook wel WFL genoemd.

Op het eerste gezicht een zware combinatie. Toch kunnen in dit subforum ook alledaagse zaken aan de orde komen. Het hoeft niet per se geniaal, loodzwaar of ontoegankelijk te zijn (maar het mag wel natuurlijk http://images.fok.nl/s/wink.gif)!

Wijze van werken[bewerken]

Categoriseer je nieuwe artikel door het óf in de hoofdcategorie te plaatsen [[categorie:WFL]], of in een van de bijbehorende subcategorieën (Categorie:Wetenschap, Categorie:Filosofie of Categorie:Levensbeschouwing). Wanneer het in een van de subcategorieën past, categoriseer het dan niet in de hoofdcategorie.