FOK!wiki:Info

Uit FOK!wiki
(Doorverwezen vanaf FOK!wiki:About)
Ga naar: navigatie, zoeken

http://images.fok.nl/s/thumbsup.gif Welkom op Fok's mediaWiki!

Inleiding

Vroeger werden alle FAQ's en andere pagina's met tips en trucs door de modjes bijgehouden. Nu hoeft dat niet meer. Sinds een poosje draait hier namelijk een MediaWiki. Je bevindt je nu op een MediaWiki. Een MediaWiki is een informatiesysteem, een encyclopedie. Met behulp van pagina's, zoals de Hoofdpagina of de Spyware pagina wordt de lezer door de informatie heen geloodst. Die informatie kan natuurlijk van alles zijn. Het kan gaan over vissen, of over de nieuwste mode, maar in wezen alleen maar over wat de gebruikers ervan interesseert. Het is eigenlijk een soort Wikipedia, maar dan voor Fok!.

http://images.fok.nl/s/confused.gif Iedereen kan dus alles doen?

Yep. Iedereen kan, zonder registratie, informatie toevoegen, verwijderen of verbeteren. Maar houd de Regels in de gaten en ga niet tekst van anderen verwijderen ! tref je nou iets wat niet door de beugel kan zeg het dan aub.

http://images.fok.nl/s/confused.gif En als ik nou alles weggooi?

Je doet maar :). Omdat iedereen kan wijzigen, kan ook iedereen informatie terugzetten. Als jij een pagina verwijdert, staan er 100 andere mensen klaar om de informatie weer terug te zetten. Sowieso, mocht je het te bont maken (uit verveling of uit pesterij) zijn er natuurlijk meer maatregelen te nemen dan alleen de tekst weer terugzetten. Maar eigenlijk zijn we daar niet zo bang voor. Op Wikipedia gaat het ook goed, dus dan kunnen wij het ook.


http://images.fok.nl/s/confused.gif Ok cool. maar hoe moet dat dan dat bewerken?

Gelukkig bestaat daarvoor een instructie pagina http://images.fok.nl/s/smile.gif . En als je er dan nog niet uit komt, kunnen andere FOKkers je natuurlijk ook nog helpen!