OP/Medicatiebijpsychischeklachten

Uit FOK!wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Dit topic is bedoeld om ervaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen. 

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussiëren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do's & dont's dus. 

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

[url=http://www.stichtingpandora.nl/]Stichting Pandora[/url] - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatrische problemen.. Onder het kopje 'dossiers' staan handige .pdfjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan. 

[url=http://www.consumed.nl]Consumed [/url]- site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast feitelijke informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke. 

[url=http://www.hulpgids.nl]Hulpgids.nl [/url]- prima uitleg over de werking van antidepressiva. 

[url=http://www.hersenstorm.nl]Hersenstorm[/url] - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn. 

[url=http://www.schizofrenieplein.nl]Schizofrenieplein [/url]- index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan. 

[url=http://www.psycholoog.net/forum/]Psycholoog.net forum [/url]- Het forum van psycholoog.net, heeft een apart 'Medicatie en psychofarmaca' subforum, met daarin vooral veel ervaringen van onder andere AD's en ritalin. 

[url=http://www.meldpuntmedicijnen.nl/mm/mm/pages/fronthomepageread]Meldpunt Medicijnen[/url]- Meldt hier je goede en slechte ervaringen met medicatie.

Enkele afkortingen, die je in dit topic kan vinden.

*ad= antidepressiva
*ha= huisarts
*mw= maatschappelijk werk

Het vorige deel: *hier link naar het vorige topic* 

Deze OP vindt je [url=http://wiki.fok.nl/index.php/OP/Medicatiebijpsychischeklachten]hier[/url].
Persoonlijke instellingen